Deltok på dette etter å ha blitt trukket ut til å få startnummer. Var litt tvilende om jeg skulle klare dette og regnet med å danne baktroppen. Ble kjørt ut med ferje til en øy kalt Brissagio i Lago Magiore i en Ascona Sveits. Herfra skulle vi svømme i land til byen og T1 som er sykkelstart. Hadde aldri svømt så langt(3,8 km. ) og synes det så utrolig langt ut ved start. Kom opp av vannet etter 1time 13 min som var 11 min raskere enn jeg hadde turt håpe på så var kjempefornøyd med det. Derfra gikk sykkelstat over 3 fjellpass og i underkant av 4000 høydemeter med innslag av brostein til Brientz i den tyktalende delen av Sveits. La meg konsekvent i vanlig lanturpuls for å sikre at jeg skulle ha nok krutt til løpinga. Klarte allikevel å plukke syklister jevt og trutt.(Må ha hatt mye bra trening i Kranken) Fikk en puntering som tok meg ca 15 min da den første slangen hadde blitt ødelagt og jeg trodde det var feil med pumpa før jeg prøvde den andre. Hadde en effektiv sykkeltid på 7 timer og 17 min. Ble og så en del forsinket på veksling fra sykkel til løp da jeg ble henvist til feil plass og dermed ikke fant supporten min. Kom allikevel etterhvert igang og begynte på løpinga. Det var ca 30 grader og null skygge stort sett hele vegen de 33 første km og rel. kupert. De siste 9 km. Sveits sitt svar på Zoobi Hill var det 1000 m. stigning og der fikk jeg nye krefter etter å ha slitt med kramper og derfor måtte gå mye av de siate 10 km . på 1. etappe. Kom forbi 6 stk på slutten med en 2m. lang spurt på slutten mot Kleine Scheidegg 2050 m.o.h.. Ble overaskende nr. 107 av 233 startende og er fornøyd med det. Målet var kun å klare og fullføre innenfor sperrefristen så Finisherskjorta samt at jeg faktisk hadde noen bak meg var verdt hele turen. I og med at jeg tok det så med ro på syklinga hadde jeg en kjempeopplevelse og så noe av det fineste som Sveits har å by på. Er også kjempetakknemlig til Anders Strømvald som sto for glimrende support. Totaltid ble 16 timer og 27 min.